Seuraavassa tekstissä kolumnistimme Sonja Matzon kertoo itsestään. Siirry sen jälkeen suoraan Kolumnit-osastolle ja lue Sonjan uusimmat aatokset!

 

 

Pöö vaan kaikille!

Olen Sonja Matzon, lukion 17-vuotias miehikkäläisvahvistus. Aloitin lukiourakkani syksyllä 2015 ja siitä lähtien olen heilunut koululla omaan tuttuun tyyliini.

Taustoistani kerrottakoon, että asun Miehikkälän Muurolassa ja sukupuoleltani olen genderfluid. Genderfluid tarkoittaa sitä, etten määrittele omaa sukupuoltani tarkasti enkä lokeroi itseäni mihinkään. Olen vain oma itseni ja ihminen, muulla ei ole väliä.

Tykkään kaikenlaisesta luovasta tekemisestä ja sen johdosta piirrän, kirjoitan ja valokuvaan säännöllisen epäsäännöllisesti. Lisäksi pidän psykologiasta pelaamisesta (PC-pelit on se juttu) . Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista, historiallisista, filosofisista ja psykologisista asioista suomenkieltä unohtamatta.

Kirjoitan monenlaista materiaalia, koulun asiateksteistä aina vapaa-ajan runoihin, novelleihin ja pidempiin fiktiivisiin teksteihin. Luen myös silloin, kun siihen jää aikaa. Esimerkiksi yhdeksännellä luokalla luin vuodessa yli sata kirjaa esimerkiksi välitunneilla ja koulukyytiä odotellessa.

Kolumneja aion kirjoittaa juuri niistä aiheista, jotka sillä hetkellä sattuvat kiinnostamaan. Pyrin siihen, että kirjoitan myös niistä vaietuista tabuista. On aika päättää hiljaisuus. Monista asioista on oltu liian kauan hiljaa ja se vaikuttaa varmasti moneen.

Muistakaa elää ja hengittää.